tisdag 29 januari 2013

Pelargonium Fragrans

I dag kom vårens första stickling på posten. En doftpelargon med namnet Pelargonium Fragrans. Svårt att säga hur bladen luktar, men det är en ganska stark kryddig doft. 
Ser fram emot att se den blomma.

söndag 27 januari 2013

Jord under naglar och klor

I dag har Nisse och jag samarbetat(?) med växter som behöver lite extra ompyssling så här i slutet av januari.

 Årets pelargon 2012 First yellow har klarat vintern bra med hjälp av lysrörsbelysning i källaren. Nu har den fått flytta upp i köket.
 Mina bortglömda pärlhyacintlökar har nu fått ny kruka, ny jord och lite vatten. Spännande att se om den orkar blomma i år igen eller om det bara blir grönt.
 Jaha, var det här du hade tänkt att ställa krukan? Glöm det /Nisse
Nisse hjälper till vid omplanteringen.
 Min bockhornsklöver tar sig bra i det nya odlingsbordet. Jättegod krydda som jag hoppas kunna använda mycket i matlagningen.
 Mina pelargoner trivs bra under lysrörsbelysningen i källaren.
 Sallad på gång i källaren.
En stickling av min doftpelargon Concolour Lace med en doft av hasselnöt.

Växtkraft

För cirka 1 år sedan köpte jag några pärlhyacint att ha inne i en kruka. När de hade blommat över tänkte jag gräva ner dem i trädgården, men av någon anledning så glömde jag dem nere i källaren. Nu nästan 1 år senare hittade jag de stackars lökarna och tänk att det fortfarande fanns liv i dem trots att de inte har fått något vatten och knappt någon jord har de haft heller. Nu ska de få en ny chans och förhoppningsvis kommer jag att komma ihåg att gräva ner dem i trädgården i år. 

lördag 5 januari 2013

Odlingsbord

Nu har mitt lilla odlingsbord kommit. Tänkte ha lite sallad och kryddor där.